A karob előnye a kakaóval szemben

  • energiatartalma (222kcal/100g), és zsírtartalma (1g/100g)  jóval alacsonyabb a kakaóénál
  • szénhidráttartalma (89g/100g) magasabb, ezért hozzáadott édesítőszert a felhasználás során nem igényel
  • a karob gluténmentes, emellett alacsonyabb (5g/100g) a fehérjetartalma is, ezért az allergiások jobban tűrik
  • a karob oxálsavmentes, nem tartalmaz sem teobromint, sem koffeint.

A karobot a sütő- és édesipar egyaránt alkalmazza, de kevesen tudják, hogy a kakaó helyettesítésén túl szélesebb körben is felhasználható. Jó sűrítőanyag, mely főleg a gluténmentes étrendben jelenthet változatosságot habarások, rántások készítésekor, de főtt szendvicskrémek adalékanyagaként is használhatjuk. Reggeli italként nemcsak tehéntejjel, hanem kecsketejjel és szójatejjel készítve is kiváló.

A karobot Magyarországon nem túl régen ismerik, elsősorban a bio- és naturaboltokban kapható karobpor, és a belőle készített termékek ismertek.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 + öt =