A lúgos víz fokozatai

Enyhén lúgos víz: pH 7,5 – pH 8,5

Ezt a fokozatot a bevezető időszakra ajánlom. Egészséges szervezet esetén 4-7 napig, valamilyen betegség esetén pedig néhány hétig javaslom.

Előfordulhat eleinte napi 3-4 széklet, mivel beindul az emésztőrendszer méregtelenítése. Ez azonban nem hasmenés, ezért nem kell félni tőle! Az első pár napban méregtelenítő tünetek jelentkezhetnek, mint a fejfájás vagy ízületi fájdalmak, bűzösebb vizelet, de ezek hamar megszűnnek.
Enyhétől közepesig terjedően lúgos víz: pH 8 – pH 9

Ezt a fokozatot már hosszabb ideig, akár néhány hónapig is fogyaszthatjuk. A legtöbben pH 8- pH 9,5 szintű lúgos vizet isznak. Ez kitűnő hideg ételek és saláták elkészítéséhez is.

Közepestől erősig terjedően lúgos víz: pH 8,5- pH 9,5

Ivási célokra ez a leggyakrabban használt lúgossági szint. Ideális kávé, tea és egyéb meleg italok elkészítéséhez, de kitűnő rizshez és más szemes termékek főzéséhez is.

Erősen lúgos víz:  pH 9,5- pH 10+

A legerősebb fokozatú lúgos vizet ivásra csak indokolt esetben, intenzív méregtelenítő kúrák, vagy komoly betegségek esetén használjuk. Ez ugyanis nagyon erős méregtelenítő hatást fejt ki a szervezetben. Zöldségek forrázásához, levesek főzéséhez kiváló,mert a lúgos víz megszünteti a keserű ízt, és jobban kihozza a zöldségek természetes színét.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy + 14 =