A meggy egy igazi hungarikum!

A magyarság egyik első gyümölcse volt, amit ”savanyú cseresznyének” hívtak.

Amellett, hogy a meggy fogyasztása segíti a fogyókúrát, a benne található antioxidánsok egyedi kombinációjának köszönhetően szupergyümölcs státuszt is kapott.

Már napi 20 szem nyers meggy fogyasztása megakadályozza az artériás erek belső falain történő káros lerakódásokat, a meggy lében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését.

A meggy sűrítményből készült gyümölcslé fogyasztása már három hónap után bizonyíthatóan enyhíti az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, továbbá tízszer hatékonyabban enyhíti a fejfájást mint az Aspirin, ráadásul a gyomor károsítása nélkül.

Ami a vitamin- és ásványianyag-tartalmat illeti, nagy mennyiségben találunk benne A, B1, B2, B6 és C-vitamint, ezen kívül folsavat, vasat, pantoténsavat, biotint, niacint, riboflavint, foszfort, káliumot, kalciumot, nátriumot és kobaltot is tartalmaz.

A rostoknak és a víznek köszönhetően remek méregtelenítő, sőt, a tinikori pattanásokat is csökkenti.

A meggy antioxidáns és vértisztító hatású. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.

 

Serkenti a máj- és vese működését. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akiknek az emésztésével nincs minden rendben. A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására. Rosttartalmánál fogva csökkentheti a székrekedéssel és bélrenyheséggel járó panaszokat.

A nagy mennyiségű B- vitaminok továbbá serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő + tizenhat =