A savas víz fokozatai

A savas víznek antiszeptikus és antibakteriális hatása van. Mivel összehúzó hatású, tökéletesen alkalmas kozmetikai célokra. Hidratálja és puhítja a bőrt. Nagyszerű eredményeket érhetünk el vele pattanásos bőr,ekcéma, lábgomba és korpás haj kezelésében, de megoldás a rovarcsípések okozta fájdalomra és viszketésre is.

A haja csillogó és egészséges lesz, ha ezzel mossa, de ionizált savas vízzel fertőtlenítheti a zöldségeket és gyümölcsöket is.

Enyhén savas víz:pH 6,5 – pH 5,5

Szájhigiéniai célokra kitűnő. Használhatja fogmosáshoz, öblíthet torkot vele (gargalizálás), és alkalmazhatja semleges szájvízként is. Hölgyeknek kiváló hüvelyzuhany készítéshez is.

Enyhétől a közepesig terjedően savas víz:pH 6 – pH 5,5

A bőr gondozásához ajánlott az összehúzó hatása miatt. Használhatja mosakodáshoz és arctisztításhoz. Férfiak borotválkozás utáni arcszeszként is alkalmazhatják, de nagyon jó hatással van a pattanásos bőrre és korpás fejbőrre is.

Közepestől erősig terjedően savas víz:pH 5,5 – pH 5

Konyhai eszközök és felületek vegyszermentes tisztításában lehet a segítségére, de az ekcémás bőr ecsetelésére is ezt a fokozatot ajánlom.
Erősen savas víz:pH 5 és alatta

A víznek ebben a beállításban sterilizáló hatása van. Használhatja vágólapok és edénytörlők sterilizálásához, valamint zöldségek és gyümölcsök mosásához, bár utána érdemes őket lúgos vízzel is átöblíteni. Ebből készíthet lábfürdőt, ha lábgombától vagy erős lábszagtól szeretne megszabadulni.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − 6 =