Szervezetünk azért fejleszti ki a betegséget, hogy tudassa velünk, letértünk a helyes útról, vagy nincs bennünk elegendő szeretet és hála. A tünetek tehát testünk jelzései, nem pedig szörnyű és félelmetes dolgok.

Dr. John Demartini

Az akupresszúra a kínai akupunktúrás pontokon keresztül javítja az egyes meridiánokban az energiakeringést. Ugyanis ha az energia (chi) valahol elakad, feltorlódik vagy hiányzik, esetleg nem megfelelő mennyiségű, különféle panaszok, betegségek fejlődnek ki. Az energia bárhol elakadhat, a hiba nem feltétlen a tüneteket mutató szervhez kapcsolt meridián mentén jön létre, hanem bárhol, a teljes testet átjáró energiahálózatban. Az akupresszúrás masszázs feladata a megfelelő pontokra gyakorolt nyomással az ’energiablokk’ megszüntetése, és az energia egyenletes keringésének a helyreállítása.

Ide tartozik még ugyanezen pontok elektromos- vagy lézeres készülék segítségével való stimulálása is.

Módszer tartama:

Egy pont hatásingerlése általában 2-3 percig tart. A gyakorisága és teljes időtartama a segítséget kérő betegségétől, energetikai állapotától és a hatásingerlésre adott reakciójától függ.

Az akupresszúra hatásmechanizmusa

A meridiánokon lévő pontok stimulálásával plusz energiát juttathatunk az alulműködő szervhez vagy testtájhoz, ill. túlműködés esetén egy másik stimulációs technikával energiát vonhatunk el onnan és visszafoghatjuk az adott szerv működését.

A hagyományos kínai gyógymódok alkalmazási lehetősége igen nagy. Felöleli a test minden típusú megbetegedését a szervi- funkcionális, ill. a specifikus működések vonatkozásában. Akupunktúrával/akupresszúrával kezelhetünk akut és krónikus megbetegedéseket – beleértve a fertőző betegségeket is – gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

Mivel a hagyományos kínai orvoslás diagnosztikai- és terápiás rendszereegészen más, mint a nyugati orvostudományé, az akupresszúraalkalmasságát csak a hagyományos kínaiorvoslás terminológiájával lehetne leírni. Ezek a kórminták azonban csakrészben felelnek meg a nyugati orvoslás betegségneveinek.

Minden természetgyógyászati ág esetén vannak olyan betegségek, amelyeket természetgyógyászati módszerekkel – ajánlottan – kiegészítő kezelésként (k.k.) lehet alkalmazni.

Ettől függetlenül a természetgyógyászati módszerek önmagukban is hatékonyak – bár lassúbb a felépülés mint a gyógyszeres kezelés esetén – de más természetes gyógymódokkal kombinálva gyorsabb, mellékhatás mentes!

Kérdésed van?

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Az űrlap kitöltésével elfogadja, hogy a weboldal a kapcsolatfelvétel céljából kezelje a fent megadott adatokat.