Almás tormamártás

Hideg tormamártás: Hat evőkanál reszelt tormát leöntünk forró zöldség lével. Csipetnyi sót és 1 teáskanál vegyes virágmézet (cukorbetegek jázminpákócát) keverjünk hozzá. Az egészet vegitejföllel sűrítsük. Hidegen használjuk.

Tormás almamártás: 2dl vegitejfölben elkeverünk egy kicsi üveg ecetes tormát, majd hozzákeverünk 4 db héjával együtt lereszelt almát, aminek a magját és magházait kidobjuk. Ha túl savanykás 1 teáskanál mézzel keverhetjük, vagy cukorbetegek jázminpakócával édesíthetik. Hűtőszekrényben tároljuk.

Vegitejföl (vagy magtejföl):  1/3 csésze citromlé,1/2 mokkáskanál só ,2 gerezd fokhagyma ,1 csésze napraforgó mag (vagy fele-fele arányban napraforgó és kesudió), 1 1/4 csésze víz , 1 kis fej vöröshagyma ,pár csepp olívaolaj. Turmixoljuk az egészet simára.

Almás torma: 10 cm-es tormát megtisztítunk és lereszelünk. Összekeverjük 3-4 héjával együtt lereszelt almával, aminek a magházát eltávolítjuk. Leöntjük desztillált vízzel, amibe 1 teáskanál mézet, fél citrom levét és lereszelt héjat kevertük.

Tormakrém: 4 evőkanál zabpelyhet 2 dl langyos vízben áztatunk egy órára. 2 evőkanál hidegen sajtolt olajat, valamint 2 evőkanál ecetes tormát adunk hozzá és annyi zabpelyhet, hogy kenyérre kenhető legyen. Turmixgépben krémesebb állagúvá tehetjük.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 1 =