Fogyása sikerének kulcsa a fülakupunktúra!

A fülakupunktúra módszerével is sikeresen le tudunk fogyni. A kezelések során csökken az étel utáni vágy és egyensúlyba kerül az emésztőrendszer a szervezet többi részével.

Az akupunktúra már régóta ismert eleme a kínai gyógyászatnak. Lényege a testben áramló energiahullámok felhasználása a gyógyítás során. A testben áramló hullámok bizonyos szerveinkhez kapcsolódnak, amelyek pedig a test bizonyos pontjaival állnak összeköttetésben.

A test alakja kivetítődik a fülre is. Ez nagyon közel áll az anyaméhben elhelyezkedő magzat alakjához, melynek feje a fülcimpa alján, míg kezei és lábai a fül tetején találhatóak.
E szerkezetből kifolyólag a test minden pontjának van egy „füli” megfelelője. Ez a kapcsolat nem észlelhető az egészséges emberen. Azonban amikor a test egyik része elveszíti az élettani egyensúlyát, a kivetített pontja kimutathatóvá, sok esetben fájdalmassá válik.

Az evési és étkezési rendellenességek is szenvedélybetegségek?!

Az egyik legnépszerűbb alkalmazási területe a fülakupunktúrának a szenvedélybetegségek kezelése, azonban a több ezer éves módszer nem csupán erre használható, hanem számos betegségre, sőt a súlyproblémákra is megoldást nyújt.

 

Mi az elhízás oka?

Az akupunktúrával foglalkozó szakemberek szerint az elhízottság oka az étel utáni vágy, amely nem párosul megfelelő önuralommal és akaraterővel, ráadásul sokszor az emésztőrendszer problémájával is számolnunk kell.

 

Hogyan segít a kezelés?

Az akupunktúra segítségével egyensúlyba hozható az emésztőrendszer és a szervezet többi része, így kialakulhat a normális viszony az étellel kapcsolatban és a megfelelő mennyiségű étel fogyasztása. Csökken az éhségérzet, fokozódik a szomjúság, gyorsul az anyagcsere, és a páciens nyugodt, kiegyensúlyozott tud maradni a diéta teljes időtartamára. (Nem lesz ideges és feszült, nem lesznek „habzsolási” rohamai).


Mi történik a kezelés alatt?
Kis tűk kerülnek a fül bizonyos pontjain elhelyezésre, amelyek segítségével helyreállítható az energiaegyensúly. Ezek a tűk 30-40 percig maradnak a fülben, majd ún. tartós tűk kerülnek behelyezésre, melyek a következő kezelésig a fülben maradnak. Ezek a „tartós tűk”, testszínű tappancsok közepén pici tűkkel, melyek alig feltűnőek, és nem korlátoznak a mindennapi életünkben.

 

Tanácsok, ha az akupunktúrás fogyást választjuk:


Tartsuk be az utasításokat!

Nagyon fontos, hogy figyeljünk a szakember utasításaira és mindig tartsuk be ezeket a kezelések között és során, hiszen ha nem így teszünk, akkor nem biztos, hogy bekövetkezik a várt eredmény.
Időpontok
Mindig tartsuk be a megbeszélt időpontot, hiszen ha csak egy alkalmat kihagyunk, akkor nem leszünk sikeresek a fogyásban. Később pedig amikor már elértük a cél súlyt, érdemes a súlyunk megtartása érdelében is eljárnunk egy-egy ún. fenntartó kezelésre.

 

Ne féljünk a tűtől!
Gondoljunk inkább arra, hogy ez is a része annak, hogy leadjuk azt a pár kilót és egészségesebbek legyünk.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 2 =