Gyógyítsd meg magad Nagymamám füves könyvéből 3.rész

Az erős aromájú hagymaszirup négy fej hagymából és tíz evőkanál mézből készül. Az apróra vágott vagy reszelt hagymát tegye tálba, és öntsön rá kevés vizet, amely épp, hogy ellepi, majd tegye hozzá a mézet. Hat órán át érlelje, többször keverje, majd vászonruhán át szűrje le. A ruhát jól nyomkodja ki, hogy csak a hagyma darabok maradjanak benne. A folyadékot forralja át, hogy kissé besűrűsödjön. Nátha ellen 3 óránként egy teáskanálnyit vegyen be.

Érzékeny gyomor esetén tejjel lehet társítani a keveréket: egy apróra vágott hagymát 1 dl tejjel, 1 teáskanál mézzel, 1 szegfűszeggel forraljon fel, majd hagyja állni egy órát. Szűrje le, és egy nap alatt apránként fogyassza el.

A forró hagymatea is kiváló a meghűlésre: 1 fej hagymát egészben főzzön fél liter vízben fél órán át. Mézzel ízesítve szürcsölgesse. C-vitamin bombának a téli időszakban ott a savanyú káposzta, a gyógyteák pedig – hársfa, menta – citrommal, mézzel ugrásszerű közérzetjavulást hoznak.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy + öt =