Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a poharadban forrásvíz, gyógyvíz vagy természetes ásványvíz van-e.

Tudod mi a különbség víz és víz között?

Az ásványi anyagokkal dúsított ivóvizek tulajdonképpen tisztított vizek, amelyekbe engedélyezett ásványi anyagokat és szén-dioxidot tesznek. Ahhoz, hogy egy víz megfeleljen az ásványvíz minősítésnek, literenként legalább 1000 mg oldott szilárd anyagot kell tartalmaznia.

A természetes ásványvizek földalatti, szennyeződésektől mentes vízrétegekből származnak. Az ásványvizeket eredeti tisztaságuk és kémiai összetételük megőrzése érdekében közvetlenül a vízkivételi helyen palackozzák..

Általában javasolt a magasabb kalcium- és magnézium-, illetve alacsonyabb nátriumtartalommal bíró vizek közül választani. A mai táplálkozási szokások mellett ugyanis a legtöbb ember szervezetében túlságosan sok nátrium található, a kalciumellátottság ezzel szemben sokszor elmarad az kívánatostól.

A buborékos és a „csendes” víz közötti választás elsősorban ízlés kérdése. Azt azonban jó tudni,hogy a buborékos vízben lévő széndioxidnak dehidratáló hatása van.

A forrásvizek az ásványvizekkel szemben kevesebb időt töltenek a föld alatt, ezért alacsonyabb ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. Sajátosságuk, hogy nem fúrt kútból, hanem forrásból törnek a felszínre.

A gyógyvizek azok a természetes ásványvizek, amelyek egy vagy több összetevőből különösen sokat tartalmaznak, nagyrészt gyógyszertárakban kaphatóak, nem szomjoltásra szolgálnak, fogyasztásuk kúraszerűen javasolt.

Babavíz: Mivel a kicsiknek egyéves korukig nem javasolt a sima csapvíz, az anyuka választhat: felforralja az ivóvizet vagy palackozott babavizet vesz. Azt tudni kell, hogy az ivóvízből a forralás sem távolít el minden szennyeződést, például a klórt. Ezért egyre többen választják a babavizeket, amelyek ásványianyag-összetétele speciálisan a kisbabák igényeihez van igazítva.

 

Tudod mi a különbség víz és víz között?

Oxigénnel dúsított víz: Egy liter friss esővíz vagy forrásvíz átlagosan 8-15 mg, az ivóvizünk viszont már csak 3-5 mg oxigént tartalmaz. A megivott oxigéndús vízből a molekuláris oxigén a száj-, a gyomor- és a bél nyálkahártyáján keresztül felszívódva a véráramon keresztül jut a szövetekbe, izmokba, valamint a létfontosságú szervekbe. Rövid idő alatt megszünteti a vér és a szervek oxigénhiányát, ezáltal csökkenti, oldja a fizikai és szellemi fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat.

PI víz: Egy japán tudós az 1960-as években felfedezte, hogy az élő víz, amely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik az általánosan felhasznált ivó- és forrásvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvizének összetételére. Elnevezte ezt az élő vizet PI-víznek. Ezután hosszú évekig tartó kísérletezések és fejlesztések után megszületett az eljárás, ami a víz optimális tisztítását és energetizálását tudja biztosítani. Ennek eredményeképpen ma már korlátlan mennyiségben gyártható és kapható a PI víz, amely a lehető legjobban hasonlít az élő szervezet sejtjeiben található folyadékhoz.
Szóda, szikvíz: A szódavíz (másként szikvíz) az utóbbi években reneszánszát éli, a legtöbb divatos bár és kávézó itallapjára felkerült a buborékos és buborékmentes ásványvíz mellé. Bár egészségügyi szempontból túl sok haszna nincs ennek a szénsavas italnak, kétségtelen, hogy a legeslegfinomabb szörpöt és fröccsöt szódavízből lehet készíteni.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + 2 =