A gyógyíthatatlan azt jelenti: belülről gyógyítható.

Dr. John Demartini

arcterkepKülönböző betegségekben, ásványianyag-hiányos állapotokban a bőrön sajátos elváltozások figyelhetők meg. Különösen az arcon vehető észre a bőr rugalmasságának és színének megváltozása, az esetleges váladékok, kiütések és foltok jelenléte. Arcunk megmutatja, ha szervezetünk ásványianyag-háztartása nem kiegyensúlyozott, bizonyos ásványi anyagok anyagcseréje nem megfelelő.

Az ásványi anyagok fontos szerepet játszanak, hiányuk esetén számos betegség kialakulhat, mint például csontritkulás, érelmeszesedés, depresszió, vérszegénység. Hiányukban pattanások is megjelenhetnek, sőt hajhulláshoz is vezethet. Sajnos a mai korban elég gyakorinak tekinthető, hogy az ásványi anyagok és nyomelemek ugyan kellő mennyiségben rendelkezésre állnak, de azok biológiai értelemben nem reakcióképesek, mert más anyagokkal – mint pl. konzerválószerek, antibiotikumok, bizonyos méreganyagok – reakcióba lépnek. A stressz, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az elsavasodás, a dohányzás, a kávéfogyasztás szintén az ásványi anyagok részleges hiányát, nem megfelelő beépülését okozzák.

Olyan információt kell adni a szervezetnek, hogy a táplálékban lévő ásványi só be tudjon épülni a sejtekbe és oda, ahol arra szükség van. Ebben segíthetnek a szöveti sók, más néven Schüssler-sók. A szöveti sók terápiás rendszerének alapítója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos. Alapgondolata, hogy különböző ásványi sók hiánya különféle betegségek kialakulásához vezet, így azok pótlásával ismét helyreállítható lesz az egészség. Dr. Schüssler 12 szöveti sót használt betegségek gyógyítására, megelőzésére.

Ezek a szöveti sók – ásványi anyagok – az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet. A felborult egyensúlyi állapot helyreállításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók. Használatukkal a szervezet megkapja azt az információt, hogy a megfelelő helyre a megfelelő időben és szükség szerint kerüljenek a megfelelő ásványi sók.

“Arcdiagnosztikával” sokszor korábban is nyilvánvalóvá válhat egy-egy ásványi só hiánya, így időben alkalmazva a megfelelő szöveti sót, egyes betegségek kialakulása elkerülhető. Az arc vizsgálatával, az elváltozások intenzitásának és kiterjedtségének értékelésével megállapítható a megfelelő ásványi só hiányának diagnózisa. A kialakult hiányállapotok a megfelelő Schüssler-sókkal kezelhetők. Az egyes sók hiányának kórjelei alapján egyszerre több Schüssler-só szedése is indokolt lehet. A bőrelváltozás romlása sok esetben megállítható, sőt ezek az eltérések rendeződhetnek, a bőr öregedése is késleltethető. Ez azonban csak a felszín, a szervezetben mélyreható folyamatok játszódnak le. Ha például a kötőszövetek rugalmasságát biztosító ásványi só anyagcseréje nem megfelelő, nagyobb az esélye az aranyeres, visszeres problémák kialakulásának. Ha “arcdiagnosztika” során észleljük a hiányállapotot, akkor bizonyos esetekben a betegség kialakulása megelőzhető a megfelelő Schüssler-só kúraszerű szedésével.

Az “arcdiagnosztikai” különösebb előkészületet nem igényel. Fontos, hogy a kliens aznap smink nélkül érkezzen.

A Schüssler-sók azonban nem csak hiányállapotok rendezésére alkalmasak. Akut betegségek, panaszok esetén is sikerrel alkalmazhatók, mint például felső légúti gyulladások, hányás, hasmenés, görcsök.

Mindemellett a gyógyulás Schüssler-sókkal kíméletesen, mellékhatás mentesen történik, ami fontos választási szempont a gyógyszerek kavalkádjában.

Kérdésed van?

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Az űrlap kitöltésével elfogadja, hogy a weboldal a kapcsolatfelvétel céljából kezelje a fent megadott adatokat.