Tormapor

Mivel a torma levegőn gyorsan oxidálódik, azaz megbarnul, készíts belőle port!

Egy kg tormát megtisztítunk, megmosunk és vékony szeletekre gyalulunk. Radiátoron, vagy kemencében megszárítjuk a karikákat, gyakran forgatva.

A csontkemény tormakarikákat chipsként is fogyaszthatjuk. Zárt üvegben, vagy szellős vászonzacskóban tárolhatjuk száraz, hűvös helyen.

Használat előtt a kívánt mennyiséget kávédarálón megőrölhetjük.

A tormaport csak légmentes üvegben, vagy más zárt edényben lehet tárolni, mert a levegő nedvességétől összeáll, megkeményedik.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 3 =